
Weisz Tibor – stretnutie tradície a modernej gastronómie
Weisz Tibor je skutočný talent z Dunajskej Stredy, ktorého vášeň pre gastronómiu sa prejavila už v mladom veku. Svoju kariéru začal vo svojom rodnom meste, no čoskoro sa vybral do Budapešti, kde študoval v prestížnej škole známeho šéfkuchára Lajosa Bíróa. Počas piatich rokov strávených v maďarskej metropole získal nielen cenné skúsenosti, ale aj jedinečný pohľad na modernú kuchyňu – takú, ktorá sa tvorí srdcom a dušou.
Po návrate späť do rodného kraja pôsobil tri roky v bratislavskej reštaurácii Dolnozemská Krčma, kde si ešte viac obľúbil tradičné techniky a suroviny, ktoré dnes tvoria základ jeho kulinárskej identity.
Napokon sa vrátil tam, kde to všetko začalo – do Dunajskej Stredy. Už štyri roky je srdcom kuchyne Park Bistró, kde spája moderné kulinárske trendy s chuťami, ktoré v nás vyvolávajú spomienky na detstvo. V jeho jedlách sa odráža rešpekt k tradíciám, no zároveň vždy prinášajú sviežosť a nový pohľad. Pre Tibora je varenie nielen prácou, ale aj formou sebavyjadrenia – a každým jedlom rozpráva svoj vlastný príbeh.
Vontszemü Attila – majster stability a rafinovanosti
Vontszemü Attila začal svoju kariéru v bratislavskom gastronomickom svete, kde pôsobil v mnohých reštauráciách a už od mladosti zbieral cenné skúsenosti. Po rokoch v hlavnom meste pokračoval v Dunajskej Strede, kde dlhé roky pracoval v miestnej reštaurácii a stal sa jej neoddeliteľnou súčasťou. Jeho cesta ho napokon priviedla do Park Bistró – kde je dnes jednou z kľúčových osobností nášho kuchynského tímu.
V Attilových jedlách cítiť precíznosť a jemnosť každého detailu. Jeho práca odráža nielen lásku k remeslu, ale aj skutočnú oddanosť nášmu bistru. Stabilita, spoľahlivosť a vášeň pre detaily sú pre neho charakteristické. Osobitný dôraz kladie na sezónne suroviny a miluje premieňať jedlá na vizuálny zážitok – starostlivo zdobené taniere sú jeho poznávacím znamením.
Attila nie je len skvelý šéfkuchár, ale aj neodmysliteľný člen nášho tímu, ktorý spolu s Weisz Tibor každodenne pracuje na tom, aby ponuka Park Bistró bola čo najzaujímavejšia, najčerstvejšia a nezabudnuteľná. Spolu tvoria nielen majstrov chutí, ale aj srdce a dušu nášho bistra – bez ich kreativity a oddanosti by Park Bistró nebol tým, čím je dnes.